بهترین ضد آفتاب مناسب پوست خود را چگونه انتخاب نماییم؟
همه ی افراد حتی کسانی که از منزل خارج نمیشوند در معرض تابش اشعه فرابنفش خورشید هستند و باید از ضد آفتاب استفاده کنند. چراغهای کممصرف و مانیتور کامپیوترها ووو هم تهدیدهایی برای پوست به حساب میآیند، بنابراین برای محافظت از پوست و پیشگیری از عوارض آنها ضروریست که از ضد آفتاب استفاده کنیم.
آفتابسوختگی، پیری زودرس، چینوچروک، لکههای پوستی، سرطان پوست و همه از مضرات استفاده نکردن از ضدآفتاب است. از بهترین راههای در امان ماندن از مضرات اشعه فرابنفش خورشید استفاده از کلاه، عینک آفتابی استاندارد، لباس پوشیده و ضد آفتاب مناسب است.
بهترین زمان برای استفاده از ضد آفتاب
بیشترین میزان شدت تابش ماورای بنفش بین ساعات 10 تا 16 بعدازظهر است، بنابراین در این شرایط افرادی که در معرض نور خورشید قرار دارند، باید از ضدآفتاب قوی و دارای اس پی اف بالای 30 استفاده کنند و حتماً آن را هر 2 ساعت یک بار تمدید نمایند.
قدرت محافظتی ضدآفتابها در SPF های بالا فرق قابل ملاحظهای با هم ندارد؛ بنابراین همان SPF30 کافی است و بهتر است از SPF های کمتر از 30 استفاده نشود
بهترین نوع ضد آفتاب ها کدامند؟
هترین نوع ضدآفتاب، ضد آفتابهایی هستند که از پوست در برابر هر دو طیف UVB و UVA اشعه فرابنفش خورشید محافظت میکنند و همچنین حاوی زینک و تیتانیوم و متناسب با پوست صورت و بدن شما باشد.
ضد آفتاب مناسب و خوب باید حاوی مواد زیر باشد:
دیاکسید تیتانیوم
- اکتیل متوقف کننده (OMC)
- پارسول و Avobenzone
- اکسید روی
همچنین از کرمهای ضد کمدوژنیک و آلرژیک استفاده کنید. چنین کرمهایی شما را در مقابل اشعه فرابنفش در هر دو نوع A و B محافظت میکند و این در حالی است که این نوع کرمها شما را از آفتابسوختگی، آکنه و دیگر معایب پوستی که ناشی از تابش مستقیم نور خورشید است، حفظ میکند.
عیار محافظتی ضدآفتاب یا SPF
معمولاً زمان خرید ضد آفتاب به SPF آن توجه بیشتری میشود. SPF به معنای عوامل محافظت از خورشید است و معمولاً عددی بین 10 تا 100 است ولی برخلاف تصور عموم SPF بالاتر به این معنی نیست که میتوانید مدتزمان طولانیتری بدون استفاده مجدد از ضدآفتاب در معرض نور خورشید بمانید SPF هر مقداری که باشد باز باید هر دو ساعت ضدآفتابتان را مجدداً تمدید کنید. نکته دیگر اینکه قدرت محافظتی SPF۳۰ دو برابر SPF۱۵ نیست. قدرت محافظتی ضدآفتابها در SPF های بالا فرق قابل ملاحظهای باهم ندارد؛ بنابراین همان SPF30 کافی است و بهتر است از SPF های کمتر از 30 استفاده نشود.
اشکال مختلف ضدآفتاب های موجود در بازار
ضدآفتابهای کرمی برای پوستهای خشک و استفاده روی صورت مناسبترند.
- ضدآفتابهای ژلی بیشتر برای نقاط مودار بدن (سر یا قفسه سینه در آقایان) مناسباند.
- ضدآفتابهای استیکی برای دور چشم مناسباند.
- ضدآفتابهای اسپری معمولاً راحتتر هستند، اما نه اینکه از لحاظ سلامتی گزینه مطمئنتری باشند.
در هنگام خرید ضدآفتاب به اطلاعات عمومی دیگران اكتفا نكنید. نوعی را انتخاب كنید كه ضد تعریق و ضد شستوشو باشد. اگر پوستتان چرب و دارای جوش های آكنه است حتماً از نوع فاقد چربی (oil free) آن استفاده كنید.
نکاتی که پس از تهیه ضد آفتاب باید رعایت شود:
۱۵ تا ۳۰ دقیقه پیش از خروج از خانه از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
- اگر ضد آفتاب را تنها برای صورت استفاده میکنید، مقدار کرم شما باید بهاندازهی یک سکهی بزرگ باشد. حتی اگر از بهترین نوع ضد آفتاب هم استفاده میکنید اگر به مقدار کم استفاده کنید هیچ فایدهای برای پوستتان نخواهد داشت.
- حتماً قبل از آرایش از ضدآفتاب استفاده کنید.
- یک لایه از کرم را در تمام بخشهای پوست خود پخشکنید.
- این لایه را ماساژ دهید تا بهخوبی جذب پوست شود.
- یکلایهی نازک دیگر از کرم ضد آفتاب را اضافه کنید.
- اگر بدن یا صورت شما خیس شده است یا اگر بیرون از خانه در معرض نور خورشید هستید، هر ۸۰ دقیقه کرم ضدآفتاب خود را تمدید کنید. فراموش نکنید که حتی زیر سقف هم به کرم ضدآفتاب نیاز دارید.
دیدگاه خود را بنویسید